traffic analysis

10 antigripali naturali

__________________________________________

Cărţi de suflet


Tămăduitorul (film YT)      Inocenţă (film YT)
___________________________________________

Decembrie 4, 2009
Ciupercile

Aceste alimente poseda doua arme importante de care avem nevoie in sezonul rece: seleniul, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si beta-glucanul care este un tip de fibra antimicrobiana care ajuta la activarea celulelor care gasesc si distrug infectiile.

Usturoiul proaspat

Alimentele puternic mirositoare precum usturoiul contin substante fitochimice active care au proprietatea de a ne feri de bolile contagioase, precum gripa. Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. De aceea expertii ne recomanda sa consumam zilnic doi catei de usturoi.

Somonul

Somonul este foarte bogat in vitamina D (12-20 micrograme la 100 g). Un studiu demonstreaza ca un nivel scazut de vitamina D in organism favorizeaza contactarea unei infectii respiratorii.

Ceaiul

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca daca bem 5 cesti de ceai negru pe zi ne intarim de 4 ori mai mult sistemul imunitar.

Iaurtul

Organismele probiotice din iaurt maresc numarul bacteriilor brune din organism care ne protejeaza de infectii. Acest aliment ne protejeaza de racelile de sezon.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra, spre deosebire de alte gustari dulci, este foarte sanatoasa, spun expertii. Acest aliment are un continut foarte bogat de cacao care sporeste abilitatea sistemului imunitar de a se apara impotriva infectiilor.

Stridiile

Zincul este foarte important pentru sistemul imunitar. O stridie medie asigura necesarul de zinc pentru o zi.

Migdalele


Aceste alimente sunt foarte bogate in vitamina E care poate reduce riscul de a capata o raceala si de a dezvolta o infectie respiratorie, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Tufts. Pentru a ne feri de raceala trebuie sa consumam o portie de migdale pe zi in sezonul rece.

Capsunile

Unele studii arata ca acest aliment poate reduce semnificativ intensitatea si durata unei raceli sau a unei gripe, deci nu strica sa incercam.

Cartofii

Beta-carotenul imbunatateste imunitatea corporala. Este esential in dezvoltarea celulelor sistemului imunitar si ajuta la neutralizarea toxinelor daunatoare.