traffic analysis

Cereale germinate

__________________________________________

Cărţi de suflet


Tămăduitorul (film YT)      Inocenţă (film YT)
___________________________________________


 Martie 31, 2009Cerealele germinate au facut parte din terapia naturista din vremuri imemoriale. Ele sunt privite si acum ca leacuri ale renasterii organismului, ale revitalizarii sale. Pe buna dreptate, desigur. Pentru ca, prin germinare, in urma unui proces inca insuficient cunoscut, sporeste uimitor de mult continutul substantelor active din cereale. De pilda, daca un bob de grau neincoltit are in compozitie aproximativ 423 mg de fosfor, 133 mg de magneziu si 45 mg de calciu, acelasi bob dupa germinare contine de 2,2 ori mai mult fosfor, de 2,6 ori mai mult magneziu si de 1, 6 ori mai mult calciu.


Pentru preparare se spala mai intai cerealele si se pun la inmuiat timp de aproximativ 24 de ore, intr-un vas cu apa calda. Se scot apoi, se clatesc, se aseaza pe un platou de faianta, sticla, lemn sau lut si se acopera cu o bucata de tifon umeda. Vom avea grija sa umezim zilnic tifonul, pentru a mentine umiditatea necesara incoltirii. Cand germenul ajunge la 1-2 milimetri cerealele se pot consuma.

Cerealele incoltite nu se pastreaza. Vom prepara deci zilnic cantitatea necesara pentru consum. In acest scop, vom pune 3-5 platouri cu cereale inmuiate la germinat, la interval de 24 de ore unul de altul, pentru a avea zilnic cantitatea necesara tratamentului.

Graul germinat este un adevarat ou vegetal.El contine aproape toate elementele necesare bunei functionari a organismului - amidon, minerale, vitamine, ezime, proteine, acizi nucleici, fibre, glucide si lipide.
este indicat in demineralizari, anemie, astenie, hipotensiune arteriala, rahitism, sarcina, alaptare, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, impotenta sexuala, frigiditate, colite, balonari, constipatie, nevroze, boli metabolice, boli hepatice.
Cotraindicatii - hipertensiune arteriala.
Se administreaza la adulti 4-6 linguri, iar la copii 2-3 linguri de boabe incoltite crude, de 3 ori pe zi, la mesele principale, timp de 1-3 saptamani.ORARUL ADMINISTRARILOR REMEDIILOR

Este un fapt dovedit ca organismul nostru, ca de altfel orice organism viu, îsi deruleaza functia biologica potrivit unei ritmicitati zilnice, saptamânale, lunare, sezoniere, anuale si chiar multianuale. Aparitia si evolutia bolilor si, implicit, combaterea lor sunt legate si de asemenea însusire.
De exemplu, în intervalul de timp care înglobeaza 1-2 luni înainte si dupa momentul împlinirii a jumatate de an de de la data nasterii noastre, vom avea grija sa fortificam organismul printr-un regim alimentar adecvat, bogat în special în vitamine si minerale, cât si prin cure cu ceaiuri medicinale, ape minerale, ape argiloase etc., pentru ca în acest interval suntem în perioada minimului energetic al bioritmului circanual si, ca atare, mai expusi bolilor.
Imbolnavirile sunt, totodata, mai frecvante în intervalele de timp când soarele are activitate maxima, în perioadele cu explozii solare, cu furtuni magnetice, precum si când luna se afla în faza de luna noua sau luna plina.
Explicatia poate fi gasita în dezechilibrele pe care le induc asemenea fenomene în organismul nostru, dependent, dupa cum se stie si de energia cosmica, de periodicitatea rotirii astrelor, cât si de câmpul gravitational. In consecinta, vom lua masuri de protectie a sanatatii în perioadele respective:expunerea la soare, micsorarea duratei activitatii în aer liber, terpapie profilatica pentru unele boli, în special ale inimii, ficatului si sistemului nervos.


S-a constatat, de asemenea, ca si anotimpurile determina în organismul nostru anumite tulburari. Bunaoara, statisticile atesta ca:

• primavara sunt mai frecvente asteniile si afectiunile hepatobiliare;
• vara, bolile cardiovasculare, neuropsihice si enteritele;
• toamna ,afectiunile stomacului, plamânilor, colitele si diabetul,
• iarna- cele renale,urinare, genitale si reumatismale.

Este vorba, îndeosebi, de influenta energiei cosmice si telurice asupra vietii noastre, dar si a factorilor ,meteorologici(vânt, caldura, umiditate, frig), care nu totdeauna sunt benefici. Tinând seama de toate aceste considerente, vom avea grija sa aplicam tratamente preventive.

Cât priveste bioritmul activitatii noastre în 24 de ore(bioritmul circadian), s-a evidentiat ca accesele de tuse apar, de obicei, în zori, spasmele gastrice mai ales dimineata la primele ore, accidentele coronariene catre prânz, crizele de rinichi dupa-amiaza, iar cele hepatobiliare imediat dupa miezul noptii.

Cercetând activitatile fiziologice ale omului corespunzatoare celor 12 meridiane prin care circula energia în cele 24 de ore ale ciclului zi-noapte, vechii chinezi au ajuns la concluzia ca exista un maxim energetic de circa 2 ore în fiecare meridian, astfel:

Ceasul biologic chinezesc

1-3 FICAT
3-5 PLAMANI
5-7 INTESTIN GROS
7-9 STOMAC
9-11 SPLINA,PANCREAS
11-13 INIMA
13-15 INTESTIN SUBTIRE
15-17 VEZICA URINARA
17-19 RINICHI
19-21 VASE-SEX
21-23 TREI FOCARE
23-1 VEZICULA BILIARA


Potrivit acestuin orologiu simbolic, organelle noastre sunt suprasolicitate în perioadele de maxim energetic.Rezulta ca putem preveni crizele administrând remedii adecvate cu 1-2 ore înaintea manifestarii lor sau ca tratamentul este mai eficient când este aplicat cu 1-2 ore înaintea acestor intervale de timp, decât dupa regula devenita standard ,,De trei ori pe zi,,.

Orarul administrarilor remediilor

In legatura strânsa cu bioritmul este si modul de administrare a remediilor în cursul unei zile.Explicatia principala o gasim în faptul ca efectul benefic al acestora depinde într-o masura însemnata de concordanta momentului administrarii lor cu perioadele favorabile ale proceselor fiziologice ciclice care au loc zilnic în organismul nostrum(digestie, asimilatie si dezasimilatie, somn etc.). De exemplu:

Dimineata, pe nemâncate, vom lua, de regula, antihelminticele, purgativele, colereticele, în general medicamentele cu effect îndelungat (8-12 ore), precum si pe cele care daca ar fi luate în timpul mesei, ar putea fi afectate secretiile necesare digestiei.

Dimineata, imediat dupa micul dejun, ne vom administra diureticele, stimulentele sistemului nervos, tonicardiacele, antisepticele, în general remediile care nu sunt afectate de fermetii digestive sau care actsioneaza mai bine împreuna cu axestia.

Inaintea meselor principale, cu 20-30 de minute, se folosescantivomitivele, antispasticele, stimulentele sau moderatoarele secretiilor digestive, vasodilatatoarele, tonicardiacele, antiinflamatoarele, hipotensoarele, în general remediile care pregatesc organismul pentru efortul de digerare a alimentelor, cât si pe cele care se asimileaza mai bine în aceasta perioada. In principiu, înaintea meelor principale se iau majoritatea medicamentelor, deoarece absorbtia si efectul lor este maxim, organismul fiind pregatit în mod reflex pentru actul digestiei..

La mesele principale se administreaza vitaminizantele, mineralizantele, antibactericidele, enzimele, remediile acide, în general, cele care actioneaza împreuna cu factorii nutritive sau care ar irita mucoasa tubului digestive daca ar fi luate în afara meselor

Dupa mesele principale, la 30-60 de minute, se folosesc alcalizantele, vasodilatatoarele periferice, stimulentele metabolismului, în general, remediile care protejeaza mucoasa tubului digestive împotriva agresiunilo legate de asimilarea factorilor nutritive, cât si cele care ajuta la metabolizarea acestora.

Intre mesele principale se administreaza remediile pentru tratarea colitelor, enteritelor, esofagitelor, pe de o parte, cât si a obezita’ii, hipercolesterolemiei, diabetului zaharat etc pe de lata parte.In general, în aceasta perioada se folosesc remediile pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv.

Seara, la culcare, se iau calmantele, sedativele, antispasticele, laxativele, antireumaticele, în principal remediile care asigura odihna netulburata a organismului.