traffic analysis

Sâmburii fructelor, remediu pentru bolile cronice

__________________________________________

Cărţi de suflet


Tămăduitorul (film YT)      Inocenţă (film YT)
___________________________________________


Decembrie 4, 2009


Cunoscut şi sub numele de nucleoterapie, tratamentul cu miezul crud al unor fructe poate fi o alternativă la metodele tradiţionale de combatere a unei game variate de afecţiuni.

Persoanele care apelează la nucleoterapie trebuie să se afle sub supravegherea unui medic care are cunoştinţe în acest domeniu. Asta pentru că succesul tratamentului depinde de respectarea dozajului şi de intervalul dintre doze.

De asemenea, există sâmburi care sunt uşor toxici, cum este cel de prună sau de piersică, iar folosirea lor poate da complicaţii. Nucleoterapia este contraindicată copiilor sub cinci ani.

Consumă nuci dacă ai probleme cu glanda tiroidă


Miezul de nucă, util în diabet

Terapia cu miez de nucă este indicată în bolile cardiovasculare, în diabet, în afecţiuni ale glandei tiroide, în tulburări de creştere şi pentru întărirea
sistemului imunitar.. Tratamentul a mai dat rezultate şi în cazul şcolarilor cu dificultăţi de memorare şi în cazul femeilor care alăptează.


Miezul de nucă are în compoziţia sa lipide, glucide, acizi nucleici, minerale (iod, calciu, potasiu, zinc, sodiu şi magneziu) şi vitamine din complexul B. Terapia cu miez de nucă constă în consumarea a câte 100 g de nuci pe zi, timp de o lună. În general, rezultatele nu apar doar după o primă cură şi, de aceea, tratamentul trebuie repetat la fiecare trei luni.

Terapia cu miez de nucă este indicată îndeosebi în sezonul gripelor, deoarece substanţele din compoziţia acestuia protejează împotriva infecţiilor
respiratorii.

Cei de caise distrug tumorile
Miezul din sâmburii de caisă conţine vitamina B17, cunoscută şi sub numele de „amigdalină", despre care se spune că distruge celulele canceroase. Tot în sâmburele de caisă se mai găsesc proteine, acizi graşi (acid oleic şi linoleic), vitaminele A, C, precum şi magneziu şi fier.

De asemenea, acesta conţine fosfor, care îl face un foarte bun tonic pentru memorie. Această terapie este recomandată adulţilor care suferă de polihipovitaminoze şi celor care au carenţe de calciu, fier şi de magneziu. Şi în cazul copiilor, terapia dă rezultate mai ales în cazurile de constipaţie. Sâmburii se pot cumpăra de la PLAFAR. Se recomandă câte 15 sâmburi pe zi, în cure de 12 zile.

Alunele dizolvă calculii renali

Alunele au valoare terapeutică doar atunci când sunt consumate crude. Acestea conţin vitaminele A, B1, B2, C şi minerale, printre care fier, fosfor şi potasiu. Cura cu alune este indicată în anemie, astm bronşic, diabet şi în boli pulmonare, iar studiile au arătat că au capacitatea de a dizolva calculii renali şi pe cei din vezica urinară.

De asemenea, femeile care au probleme cu alăptarea pot recurge la această terapie, deoarece alunele stimulează secreţia lactică. Terapia constă în consumul a câte 15 alune pe zi, timp de cinci zile. După o pauză de cinci zile, cura se poate relua.