traffic analysis

Ceaiuri, miere si otet de mere pentru dureri de cap


__________________________________________

Cărţi de suflet


Tămăduitorul (film YT)      Inocenţă (film YT)
___________________________________________


Migrena este o durere de cap puternica, insotita de greturi, varasaturi si chiar tulburari de vedere. Ca tratament, medicii recomanda medicamente precum ibuprofen, panadol, paracetamol. Tratamentul cu medicamente al migrenei este completat de eliminarea factorilor de stres, de odihna prelungita si de relaxare.

Ceaiurile, apiterapia, presopunctura si acupunctura sunt tratamente naturiste care de multe ori pot inlocui cu succes medicamentele, in cazul migrenei. Dintre ele, cele mai folosite sunt ceaiurile de levantica, de menta si de musetel, mierea si inhalatiile cu otet de mere.

Ceaiurile din plante te ajuta sa te relaxezi si iti diminueaza durerea.

Nu uita insa ca migrena poate fi si un simptom al unor arfectiuni mult mai grave, de aceea medicul este singurul in masura sa iti recomande un tratament!


Ceaiuri pentru dureri de cap* Ceai din flori de levantica (Lavandula officinalis) - o lingurita de planta uscata la o cana cu apa clocotita, se beau 2-3 cani pe zi, indulcite dupa gust* Ceai din flori de musetel (Matricaria chamomilla) - se bea o cana dupa mesele principale* Ceai din frunze de menta (Mentha piperita) - se pun comprese fierbinti pe frunte din ceaiuri concentrate (2-3 lingurite la o cana cu apa)* Ceai de deditel (Pulsatila montana) - se beau doua cani pe zi, din o lingurita de planta uscata la o cana cu apa clocotita* Ceai de iasomie (Philadelphus coronarius) - este calmant si aromat. Se pun doua lingurite de flori la o cana cu apa si se beau doua sau trei cani pe zi.


Mierea si otetul indeparteaza migrenele


Apiterapia consta in doua lingurite de miere, care se iau inainte de fiecare masa. Datorita mineralelor pe care le contine, mierea echilibreaza organismul si ii ofera energie.


Pentru indepartarea rapida a durerii de cap, se folosesc inhalatiile cu otet de mere. Puneti la incalzit un vas cu otet diluat pe jumatate cu apa, iar cand incepe sa se incalzeasca, inhaleaza vaporii care se degaja tinand un prosop deasupra capului.
Alte tratamente “babesti” sunt tampoanele cu vata imbibata in spirt care se tin in ureche cateva ore sau pungile cu gheata tinute pe frunte.