traffic analysis

Ceapa şi usturoiul în lupta contra răcelilor

__________________________________________

Cărţi de suflet


Tămăduitorul (film YT)      Inocenţă (film YT)
___________________________________________


“Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineaţa cu un copil cu febră şi năsuc mucios, rugându-mă să-i iau temperatura si să-i dau "michimente" că a răcit...
După ce i-am dat linguriţa de siropel panadol, am luat o ceapă, am tăiat-o şi am aşezat-o într-un bol, exact lângă perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febră, doar năsuc un pic mucios, iar ceapa arăta îngrozitor - galben-verzui şi mirosea de ziceai că a putrezit demult.
Ce e scris mai jos nu e poveste: sunt întâmplări reale.


Din studiile efectuate asupra proprietătilor şi efectelor cepei şi usturoiului, se pare că aceste două vegetale deosebite au proprietatea de a "absoarbe" viruşii şi bacteriile, în momentul în care sunt "activate", adică în momentul în care intră în contact cu aerul.


Astfel, în trecut, în tradiţia românească ceapa si usturoiul se "desfăceau" la masă şi se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lăsa "pe mai târziu".

Şi de ce se făcea aşa?... În momentul în care ceapa si usturoiul sunt "activate" (intră în contact cu aerul), ele încep să "absoarbă" din mediul înconjurător viruşii şi bacteriile.

Când se mănâncă pe loc, ea intră direct în organism. Astfel, procesul de absorbţie al viruşilor şi bacteriilor se produce doar în interiorul organismului, preluând de acolo viruşi şi bacterii.

În cazul în care ceapa si usturoiul nu se consuma "pe loc", în contact cu aerul, ele încep "absorbirea" de viruşi şi bacterii din mediul înconjurător (până la momentul în care le mâncăm), pe care noi apoi le introducem în organismul nostru gata "împănate".


Astfel, putem alege:
- folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage viruşii şi bacteriile din atmosferă, pe care apoi să le introducem în organism, sau
- folosim ceapa si usturoiul să absoarbă doar viruşii şi bacteriile din organism?...

De noi depinde...


CEAPA

În 1919 când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta să combată gripa. Multi dintre fermieri şi familiile lor o contractaseră şi mulţi chiar muriseră.


Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toţi membrii familiei erau sănătoşi. Când doctorul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalţi, soţia lui a spus că a pus o ceapă curăţată într-un vas în fiecare cameră a casei (şi probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere).
Doctorul nu a crezut şi a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui, a descoperit virusul gripei în ceapă.
În mod evident, aceasta a absorbit virusul păstrând familia sănătoasă.
Apoi, am auzit această povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum mulţi ani, angajaţii ei se îmbolnăveau de gripă şi la fel, mulţi dintre clienţi. În următorul an, ea a pus cepe în boluri peste tot în salon.
Spre surprinderea ei, nici un angajat nu s-a mai îmbolnăvit.
Treaba funcţionează! (şi nu, nu fac afaceri cu ceapă)

Morala poveştii este: cumpăraţi câteva cepe şi puneţi-le în boluri în fiecare cameră din casă.
Dacă lucraţi la birou, puneţi unu sub birou sau undeva pe un raft.
Încercaţi şi veţi vedea. Noi am făcut asta anul trecut şi nimeni din casă nu s-a îmbolnăvit de gripă.
Dacă vă ajută pe voi şi pe cei dragi să nu vă îmbolnăviţi, cu atât mai bine. Dacă totusi faceţi gripă, va fi o formă uşoară.
Oricum... ce aveţi de pierdut? Doar câteva cepe!!!!

Acum... mai există şi un PS la această poveste, trimis de o prietenă din Oregon, care de obicei îmi trimite contribuţii la articolele pe tema sănătăţii. Ea mi-a povestit următoarea experienţă despre ceapă:

"Nu ştiam despre povestea cu fermierul... dar ştiu că eu personal am făcut pneumonie şi am fost foarte bolnavă. Am citit un articol care spunea să tai o ceapă la ambele capete, să pui unul din capete într-o furculiţă şi să pui capătul înfipt în furculiţă într-un borcan gol... iar apoi să pui borcanul lângă patul pacientului peste noapte.
Se spunea că ceapa se înnegreşte peste noapte din cauza germenilor... şi chiar aşa s-a întâmplat. Dimineaţa ceapa era un dezastru, dar eu deja mă simţeam mai bine.
Altceva ce am citit într-un articol, a fost că atât ceapa, cât şi usturoiul, distribuite prin cameră, au salvat pe mulţi de la ciuma neagră. Ele au multe proprietăţi antibacteriene si antiseptice."

Şi acum încă o notă

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRĂVITOARE.Am folosit o ceapă care fusese lăsată în frigider. Uneori nu folosesc o ceapă întreagă odată, ci păstrez cealaltă jumătate pentru mai târziu.
După ce am citit această informaţie, mi-am schimbat părerea... şi, pe viitor, voi cumpăra cepe mai mici.

Am avut privilegiul să vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare şi este deţinută de 11 fraţi şi surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.
A venit vorba despre intoxicaţii alimentare şi am dorit să le împărtăşesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus în turul fabricii, se numea Ed şi era unul dintre fraţi. Ed este expert în chimie şi este implicat în dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt. McDonald's.
Deci reţineţi că Ed este un magician al chimiei alimentare.
În timpul vizitei, cineva a întrebat dacă chiar trebuie să ne facem griji cu privire la maioneză. Oamenii întotdeauna sunt îngrijoraţi că maioneza se va strica.
Răspunsul lui Ed vă va surprinde. A spus că toată maioneza produsă comercial este sigură.


"Nici măcar nu trebuie pusă la frigider. Nu face nici un rău să fie pusă, dar nu e neapărat necesar".
El a explicat că pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravieţui în mediul înconjurător. A vorbit despre picnicul esenţial, cu bolul de salată de cartofi pe masă şi cum toată lumea dă vina pe maioneză când cuiva îi este rău.
Ed spune că atunci când este raportată o intoxicaţie alimentară, primul lucru pe care îl cercetează autorităţile, este când a mâncat bolnavul ultima oară CEAPĂ şi de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune că nu maioneza (atâta timp cât nu e făcută în casă) este cea care se strică la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar dacă nu ceapa, atunci CARTOFII.


El a explicat că ceapa este o mare piaţă de desfacere pentru bacterii, în special ceapa negătită. Nu ar trebui niciodată să păstrezi o bucată de ceapă tăiată. Nu este sigură nici dacă o pui într-o pungă etanşă şi o bagi la frigider. Se contaminează deja suficient doar prin faptul că e tăiată şi stă la aer puţină vreme, şi poate deveni periculoasă pentru cine o ingerează (aşa că, atenţie sporită la ceapa care vă este pusă în hotdog la meciurile de fotbal!)
Ed spune că dacă iei partea de ceapă lăsată şi o găteşti nebuneşte, s-ar putea să fii în regulă... dar dacă tai ceapa lăsată ca să o pui în sandwich, îţi cauţi problemele cu lumânarea. Atât ceapa, cât şi cartofii fierţi dintr-o salată de cartofi, vor atrage şi favoriza înmulţirea bacteriilor mult mai repede decât orice maioneză preparată comercial.


Deci, cum sună asta ca noutate? Luaţi-o cum vreţi. Eu (autorul) am de gând să fiu foarte atent la ceapă de acum încolo. Din mai multe motive acord credibilitate unui chimist şi unei companii care produce milioane de tone de maioneză pe an.


De asemenea, CÂINII NU TREBUIE SĂ MĂNÂNCE NICIODATĂ CEAPĂ. Stomacul lor nu o poate metaboliza.

Deci, nu uitaţi că este periculos să tai o ceapă şi s-o foloseşti pentru gătit a doua zi. Devine otrăvitoare într-o singură noapte şi creează bacterii toxice care pot provoca infecţii la stomac din cauza excesului de secreţie de bilă şi chiar intoxicaţii alimentare.

Şi încă un lucru foarte important : nu achiziţionaţi ceapă sau usturoi la care le-au fost retezate "mustăţile''- rădăcinile , cu o porţiune din bulb . Acolo , este deja portiţa deschisă ...”

ARTICOL PRELUAT DE PE INTERNET