traffic analysis

Anghinarea (Cynara scolymus)

__________________________________________

Cărţi de suflet


Tămăduitorul (film YT)      Inocenţă (film YT)
___________________________________________


Anghinarea este planta care vindecă ficatul, rinichii şi curăţă sângele - secrete bine cunoscute de locuitorii Greciei şi Romei antice. Se găseşte crudă, îngheţată, în conserve sau uscată. Se foloseşte în mâncare sau în prepararea ceaiurilor. Are un gust uşor amar, dar este plină de sănătate! Cea mai delicioasă parte este inima plantei, dar şi frunzele sunt foarte bune, pentru că aduc multe beneficii întregului organism.
Aşadar, anghinarea este o sursă excelentă de: * antioxidanţi * fibre * magneziu * potasiu * zinc * mangan * fier * calciu * acid folic * complexul de vitamina B * nu are niciun pic de grăsime sau colesterol
Bolile de ficat şi de bilă se tratează cu anghinare Încă din Antichitate, oamenii cunoşteau efectele miraculoase pe care consumul de anghinare îl avea asupra organismului. Ei se foloseau de această plantă pentru a vindeca bolile de ficat, de bilă şi pentru a detoxifia întregul organism. Era cunoscută drept „mâncarea celor bogaţi”, pentru că era consumată de aceştia pentru a se trata de problemele apărute ca urmare a stilului lor de viaţă în care consumau mâncăruri grase şi alcool. De asemenea, anghinarea este bună pentru că stimulează capacitatea de regenerare a celulelor hepatice.
Un studiu realizat de USDA a relevat faptul că anghinarea este leguma cu cea mai mare cantitate de antioxidanţi din 1000 de alte legume diferite. Quercitina, rutina, antocianina, cinarina, luteolina si silimarina sunt unii din cei mai puternici antioxidanţi pe care anghinarea îi conţine. Aceştia au rolul de a preveni anumite tipuri de cancer, boli de inimă sau alte afecţiuni. Şi cancerul se poate preveni prin consumul de anghinare.
Anghinarea este un aliment bogat în acid folic, iar acesta produce timina, o substanţă care ajută la repararea structurilor ADN. O cantitate insuficientă de timină destabilizează ADN-ul şi stimulează dezvoltarea celulelor canceroase.
Are un puternic efect diuretic, fiind foarte bună în curele de detoxifiere, deoarece curăţă sângele, ficatul şi rinichii de toxine. Consumul de anghinare poate stimula apetitul, digestia, poate elimina durerile de cap, elimină apa şi îmbunătăţeşte aspectul pielii.
Motivul pentru care anghinarea poate preveni anumite boli de inimă este pentru că are proprietatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Cinarina este o substanţă ce stimulează producerea bilei, proces prin care este facilitată digestia grăsimilor, descompunându-le şi reducând astfel nivelul de colesterol. Un studiu recent realizat pe un eşantion de 30 de persoane, a avut ca rezultat scăderea nivelului de colesterol cu 20% în 50 de zile. Pacienţilor le-a fost administrat zilnic anghinare.
Datorita efectului său diuretic, consumul de anghinare este recomandat persoanelor care suferă de nefrite acute şi cronice, pentru că măreşte volumul de urină, eliminând astfel toxinele de la nivelul rinichilor, dar şi al ficatului.
Anghinarea este o plantă foarte bună pentru cei care suferă de diabet. Studiile au demonstrat că ea conţine insulină, substanţa ce ajută la reglarea nivelul de zahăr din sânge. Aşadar, anghinarea este planta perfectă şi pentru cei care vor să slăbească, datorită proprietăţilor sale de reglare a nivelului de zahăr din sânge. Datorită substanţelor pe care le conţine şi a proprietăţilor antimicrobiene, anghinarea este recomandată în tratarea urticariilor, a bolilor de piele, în bolile tubului digestiv, vărsături, colite, hemoroizi etc.
Mod de folosire
Infuzie La 500 de ml de apă clocotită se pune o lingură de frunze şi se lasă la infuzat timp de 20-30 de minute. Se bea o cană dimineaţa pe stomacul gol şi o cană seara, înainte de masă. Tratamentul durează 20-30 de zile, urmat de o lună pauză, după care se reia. Această infuzie este recomandată în cazul tuturor afecţiunilor prezentate mai sus.
Măşti cu anghinare Pentru măşti de faţă cu anghinare, se amestecă suc de plantă cu o linguriţă de miere şi se întinde pe faţă cu ajutorul unui tifon steril. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă.
Pulbere de anghinare Se macină în râşniţă planta şi se pune sub limbă o jumătate de linguriţă de pulbere, se ţine 10 minute. După acest timp se înghite cu puţină apă.